Halaman

Rabu, 25 Mei 2011

'Rakyat boleh berdepan dengan Ibrahim Ali'

Joseph Sipalan


Kerajaan tidak perlu mengambil tindakan terhadap Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali berhubung isu 'perang salib' kerana masyarakat sudah matang dalam menghadapi isu-isu sensitif.

NONEMenteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz berkata rakyat Malaysia kini tidak lagi takut membincangkan isu yang tidak berapa lama dahulu dianggap sebagai tabu.

"Sebagai hasil dariapda media alternatif, kamu sebenarnya telah membuka masyarakat.... Kehadiran alternatif media membuka dimensi baru, daripada aspek kamu boleh bincangkan apa saja," katanya dalam sidang media di parlimen hari ini.

"Selepas dua atau tiga tahun, saya lihat masyarakat sudah berubah dan matang. Perkara seperti itu, yang diluahkan Ibrahim Ali, tidak lagi dianggap terlalu sensitif untuk kita bicarakan."

13 ulasan:

  1. No, the government still needs to take action against them. They should not be allowed to go on as they are now. This is against 1 Malaysia concept.

    BalasPadam
  2. Hope that the government will put a stop to those who deliberately stir racial hatred and religious tension. Show us that the government can walk the talk about the 1 Malaysia concept.

    BalasPadam
  3. LOL for you Mohd Nazri Abdul Aziz. You make me LOL with ur statement. You really a joker Mohd Nazri Abdul Aziz.

    BalasPadam
  4. Inilah yang dikatakan bias. Jika dari pihak mereka yang melakukan kesalahan tetap sahaja mendapat back up dari mereka tetapi jika dari pihak lain tentu sahaja mendapat tentangan dari mereka.

    BalasPadam
  5. Jadi next time jika ada dari pihak lain yang mengeluarkan kata2 seperti IBrahim Ali, maka mereka juga tidak perlu dikenakan tindakan kerana rakyat sudah berfikiran matang untuk menghadapi isu2 sensitif.

    BalasPadam
  6. sifat perkauman haruslah dijauhi dan dielakkan.

    BalasPadam
  7. seriously??!!GOvernment must take action against Ibrahim Ali.. I thought Malaysia is practicing the 1 Malaysia. Doesn't look like it now.

    BalasPadam
  8. perkara ini tak boleh dipandang ringan. jika tindakan tidak dikenakan ke atas Ibrahim Ali, rakyat akan rasakan bahawa isu perkauman yang diapi-apikannya adalah suatu isu yang remeh.

    BalasPadam
  9. Sebaiknya Ibrahim Ali diberikan sedikit pengajaran dengan tindakkan beliau.

    BalasPadam
  10. isu sensitif harus juga kita elakkan, jika dibiarkan, ia akan menjadi lebih besar dan masalah yang timbul jg akan lebih besar.

    BalasPadam
  11. bagaimana pula jika dimasa2 akan datang giliran bangsa lain pula yang membuat kenyataan seperti Ibrahim Ali? adakah Nazri akan mempertahankan orang itu atau sebaliknya?

    BalasPadam
  12. ahli politik patut menunjukkan contoh yang baik kepada rakyat, bukannya membuat kenyataan bodoh yang boleh mengundang kemarahan rakyat.. sebab itu Ibrahim Ali tidak takut mengeluarkan kenyataan2 yang berunsur rasis, kerana kerajaan bertindak sebagai pelindung kepada beliau.

    walaupun rakyat semakin matang itu tidak bermakna ahli2 politik boleh melakukan apa sahaja sehingga mengguris perasaan sebilangan besar rakyat di negara ini. sebab rakyat semakin matang lah kerajaan tidak patut membenarkan orang seperti Ibrahim Ali berada di negara ini.

    BalasPadam

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.