Halaman

Rabu, 25 September 2013

Dr Mahathir: Lepaskan kuasa, elak Umno dipenuhi “orang bodoh”

OLEH MD IZWAN

Tun Dr Mahathir menjawab soalan wartawan selepas majlis di Pusat Belia Antarabangsa. Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 25 September, 2013.Tun Dr Mahathir menjawab soalan wartawan selepas majlis di Pusat Belia Antarabangsa. Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari,. 























Tun Dr Mahathir Mohamad (gambar) menasihati pemimpin Umno supaya tidak memegang kuasa terlalu lama bagi mengelakkan parti Melayu terbesar itu dipenuhi dengan lebih ramai “orang bodoh”.
Bekas Perdana Menteri paling lama berkhidmat itu berkata, seseorang pemimpin perlu mengetahui had masanya semasa berkuasa.

"Pemimpin perlu tahu hadnya, jangan terlalu lama memegang kuasa.

 "Sebaliknya akan berlaku, kamu (parti) akan mempunyai lebih ramai orang bodoh dalam parti," kata Dr Mahathir dalam satu majlis di International Youth Centre (IYC) hari ini.

Beliau berkata, pemimpin Umno perlu bersikap terbuka untuk menerima mereka yang lebih bijak daripada mereka untuk menjadi pemimpin, bukannya mengamalkan sikap suka mencantas.

"Pemimpin yang teruk adalah apabila mereka menyekat pemimpin yang lebih pandai kerana takut tergugat," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.