HALAMAN SANTAI

Khamis, 3 November 2011

BLOG PRO UMNO MERUNGUT DENGAN ANUGERAH SENATOR

Oleh: WFAUZDIN NS


SEPERTI yang dijangkakan, pengurniaan Senator kepada beberapa orang `pencacai dan pengampu' tidak disenangi banyak pihak di dalam penyokong Umno/Bn sendiri. Lojik juga mereka merasa marah dan tidak puas hati, bayangkan berpuluh tahun mereka berjuang dan setia bersama parti sekular Umno/Bn itu secara tiba-tiba orang yang pernah memaki hamun Umno/Bn dapat jawatan Senator.

Membaca satu blog pro Umno di sini, ternyata blog berkenaan tidak berpuas hati dengan perlantikan Senator dari kalangan bekas Pembangkang, dan paling hebat hampir kesemuanya dari bekas PKR. Jika dahulu Ezam sesumpah, kini Datuk Nalla pula. Jasanya cuma burukkan DS Anwar sahaja. Ertinya, PKR hebat melahirkan tokoh sehingga dikutip oleh Umno untuk menjadi Senator. Jika orang `sehebat' itu boleh dikutip oleh Umno, bayangkan yang masih berjuang di dalam PKR sekarang.

Pemimpin Umno bawahan tentunya terasa hati tetapi apakan daya di dalam pemikiran mereka Umno sumber rezeki, biarpun mereka dapat `kerak' dan nasi dimakan oleh Senator ini, janji mereka dapat makan. Itulah Umno. /wfauzdin.blogspot.com

Tiada ulasan: