Sinar Harian / astro awani
Pelantikan
Maszlee itu mengundang kritikan kerana ia dikatakan melanggar janji
Pakatan Harapan untuk membebaskan institusi pengajian tinggi (IPT)
daripada pengaruh politik.
PETALING JAYA: Pelantikan Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik sebagai Presiden Universiti Islam Antarabangsa akan disemak semula.
Demikian reaksi Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad ketika ditanya media berhubung isu pelantikan tersebut.Dr Mahathir mengakui perkara itu mendapat banyak pandangan negatif orang ramai.
"Ramai beri pendapat. Kita selalu sensitif dengan pendapat orang ramai dan kita akan kaji semula. Kita boleh ubah pendirian kita," katanya selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) di Menara Yayasan Selangor hari ini.
Pelantikan Maszlee itu mengundang kritikan kerana ia dikatakan melanggar janji Pakatan Harapan untuk membebaskan institusi pengajian tinggi (IPT) daripada pengaruh politik.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan