HALAMAN SANTAI

Jumaat, 30 Julai 2021

Dalam kerajaan PH dahulu ada hamba dan syaitan bisu: Hadi

AGENDA DAILY

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata pengaruh asing khususnya Barat berselidung di sebalik gerakan untuk menjatuhkan kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Katanya, walaupun penjajah telah pulang ke negara masing-masing tetapi masih terdapat ejen-ejen mereka yang sanggup melakukan tindakan sedemikian.

“Walaupun penjajah asing itu sudah pulang ke negeri masing-masing, tetapi agenda penjajahannya masih tetap berlangsung hingga hari ini. Pengaruh dalam lapangan politik, ekonomi dan budaya yang ditinggalkan, diteruskan pergantungannya dengan bekas penjajah masing-masing.

“Kini, kita menyaksikan kebangkitan semula Islam dan merudumnya kekuatan negara besar penjajah. Namun begitu, mereka tetap menghalang segala usaha untuk kembali semula kepada Islam yang sedang diperjuangkan di seluruh negara umat Islam termasuklah di Malaysia,” katanya dalam kenyataan hari ini.

n Marang itu berkata penubuhan kerajaan sekular Pakatan Harapan (PH) yang didominasi kalangan bukan Islam dan ekstrem selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 lalu telah mencetuskan kesedaran ramai.

Tanpa menyatakan pihak yang terlibat, tetapi Agenda Daily percaya ia dirujuk kepada AMANAH dan individu Islam dalam DAP, Abdul Hadi berkata ada kumpulan Islam yang terpengaruh dengan kerajaan PH, tetapi sekadar menjadi hamba sahaja.

“Mereka ikut serta bersuara melindungi perancangan kerajaannya yang secara halus melumpuhkan Islam dan umatnya, supaya terus berada dalam kelekaan atau menjadi syaitan bisu,” katanya.

Beliau berkata kejayaan menubuhkan kerajaan campuran PN yang didominasi umat Islam bagi menyelamatkan rakyat dan negara berdepan dengan cabaran apabila ada agenda untuk menjatuhkannya.

“Kita bersyukur kepada Allah SWT kerana telah berjaya menyatukan parti-parti umat Islam dan Bumiputera di samping parti-parti bukan Islam yang menolak pendekatan ekstrem. Sehingga akhirnya berjaya menubuhkan kerajaan campuran Perikatan Nasional kerana menyedari pendekatan ekstrem tidak akan mampu menyelamatkan negara dan rakyat.

“Justeru, penguasaan kerajaan PN yang menunjukkan perubahan positif akan dicabar, kerana dominasi umat Islam dan kalangan yang tidak ekstrem itu dibimbangi dapat menyelesaikan banyak masalah yang akan membina semula kekuatan umat.

“Maka, sudah pasti wujudnya gerakan untuk menjatuhkan kerajaan PN dengan segala cara. Oleh itu, seluruh rakyat yang sedar dan insaf terutamanya para pemimpin negara, janganlah ditipu lagi dan hendaklah menghalang anasir-anasir perosak yang berpakat untuk menyingkirkan Islam dalam negara,” katanya.

Pada masa yang sama, Abdul Hadi yang juga Duta Khas Perdana Menteri ke Timur Tengah mengingatkan rakyat perlu bersedia menghadapi sebarang kemungkinan supaya rancangan yang sedang berlangsung di beberapa negara lain, gagal dibawa masuk ke negara kita.

“Apatah lagi adanya ejen-ejen yang bersedia melakukannya dan tidak seharusnya masih dibiarkan berkeliaran. Kalau dahulu ditipu oleh penjajah British, janganlah pula hari ini berulang ditipu sehingga berkali-kali,” katanya

Tiada ulasan: