HALAMAN SANTAI

Ahad, 31 Januari 2021

Bersatu, rapatkan jurang untuk kebaikan negara, kata Salleh

Salleh Said Keruak berkata dalam era normal baharu hari ini, rakyat lebih prihatin 
mengenai perkembangan politik tanah air yang boleh dianggap sebagai “mahkamah 
pendapat umum”.

PETALING JAYA: Bekas menteri persekutuan menggesa semua ahli politik bersatu dan merapatkan jurang perbezaan demi memastikan pemulihan ekonomi berjalan lancar.

Salleh Said Keruak yang juga bekas ketua menteri Sabah berkata, ia selaras titah Majlis Raja-Raja supaya semua pihak berhenti bermain politik dan menumpukan kepada usaha menangani krisis Covid-19.

“Ini bermakna setiap orang perlu bekerjasama dan memastikan Belanjawan 2021 boleh dilaksanakan dan berupaya untuk mengurangkan atau lebih baik, menamatkan kesengsaraan rakyat.

“Inilah yang dituntut oleh Majlis Raja-Raja dan ini juga yang dimahukan oleh rakyat. Inilah yang kita sepatutnya lakukan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, dalam era normal baharu hari ini, rakyat lebih prihatin mengenai perkembangan politik tanah air yang boleh dianggap sebagai “mahkamah pendapat umum”.

“Kini, ahli politik perlu lebih berhati-hati dengan percakapan dan tindakan masing-masing.

“Hanya 1 silap langkah dan rakyat akan meminta mereka meletak jawatan. Hari ini, bukannya mudah untuk ahli politik tersilap langkah dan terlepas daripada kritikan rakyat,” katanya.

Tiada ulasan: