HALAMAN SANTAI

Jumaat, 23 Julai 2021

“Mereka mahu bunuh karier politiknya”, kata Mahathir pertahan Syed Saddiq

Bekas Perdana Menteri Mahathir Mohamad berpandangan Syed Saddiq Syed 
Abdul Rahman menjadi mangsa politik dengki kerana berjaya meraih sokongan 
golongan muda.

PETALING JAYA: Bekas Perdana Menteri Mahathir Mohamad berpandangan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menjadi mangsa politik dengki, susulan kejayaan Ahli Parlimen Muar itu mengumpul sokongan golongan muda.

“Syed Saddiq ini terserlah sikit, dia berjaya kumpul sokongan golongan muda, jadi ada orang hendak bunuh karier politiknya awal-awal lagi.

“Jika saya dijemput menjadi saksi, saya akan pergi (ke mahkamah),” katanya dalam sidang media di Pusat Khidmat Ahli Parlimen Langkawi, di Langkawi, mengulas berkenaan tuduhan pecah amanah dan menyalahgunakan wang sumbangan parti ke atas Syed Saddiq, seperti memetik laporan Harian Metro.

Mengulas lanjut, Mahathir berkata, timbul tanda tanya kerana pendakwaan terhadap Syed Saddiq dibuat ketika kerajaan Perikatan Nasional (PN) memerlukan sokongan Ahli Parlimen.

“Saya dengar baru sekarang hendak bawa dia ke mahkamah, sebenarnya benda ini sudah lama, perkara ini sudah dibangkitkan lima kali, tapi tiada tuduhan apa pun.

“Sekarang ini baru nak tuduh, saya hairanlah juga kenapa dahulu tidak buat dan sekarang baru hendak tuduh (di mahkamah),” katanya.

Terdahulu, beliau yang juga Ahli Parlimen Langkawi menyerahkan bakul Pakej Bantuan Perlindungan Ekonomi dan Rakyat Malaysia (PERMAI) kepada wakil komuniti Cina dan India.

Tiada ulasan: