HALAMAN SANTAI

Khamis, 19 Julai 2018

Isu LTTE: Polis mungkin akan panggil Ramasamy – Fuzi

THE MALAYSIAN TIMES
 

PETALING JAYA: Polis tidak menolak akan memanggil Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang Dr P. Ramasamy untuk diambil keterangan sekiranya perlu bagi membantu siasatan berhubung dakwaan mengaitkan beliau dengan kumpulan Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE).

Ketua Polis Negara Tan Sri Mohamad Fuzi Harun berkata siasatan kes itu yang sebelum ini dikendalikan oleh Ibu Pejabat Polis Kontinjen Pulau Pinang kini diambil alih oleh Unit Siasatan Khas Bukit Aman.

“Setakat ini polis menerima 53 laporan dari seluruh negara berhubung isu itu termasuk daripada Ramasamy sendiri,” katanya pada sidang media selepas Majlis Penyerahan Kenderaan Polis oleh Konsesi Plus Malaysia Berhad kepada Polis Diraja Malaysia, di sini hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Seri A. Thaiveegan hari ini dilaporkan berkata pihaknya telah merakam percakapan pemimpin kanan DAP tersebut berhubung dakwaan penglibatannya dengan pelampau Tamil berkenaan.

Ramasamy sebelum ini dilaporkan berkongsi gambarnya bersama anggota LTTE dikenali sebagai Vaiko atau V. Gopalasamy.

Melalui keterangan gambar yang dimuat naik di laman Facebook Ramasamy pada Sabtu lalu, kehadiran Vaiko di Pulau Pinang adalah sebagai memenuhi undangan majlis perkahwinan.

Tiada ulasan: