HALAMAN SANTAI

Selasa, 1 Februari 2022

78,093 mohon jadi anggota PKR

Oleh AHMAD FADHLULLAH ADNAN
SAIFUDDIN NASUTION ISMAIL

PETALING JAYA: Sebanyak 78,093 permohonan diterima PKR untuk menjadi anggota baharu sejak 24 November 2021 sehingga 31 Januari lalu.

Setiausaha Agungnya, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail berkata, anggota yang telah berdaftar sehingga 31 Januari akan dibentangkan kepada cabang parti untuk proses semakan dan bantahan sebelum senarai berkenaan dimasukkan ke dalam Daftar Anggota Induk Parti.

Beliau berkata, proses tersebut dibuka bermula 3 sehingga 9 Februari ini dengan cabang boleh mengemukakan bantahan kepada Pejabat Setiausaha Agung sebelum atau pada 9 Februari jika terdapat bantahan.

“Kesemua bantahan yang dikemukakan mengikut tempoh yang ditetapkan akan diproses dan diputuskan oleh Majlis Pimpinan Pusat. Keputusan Majlis Pimpinan Pusat ke atas setiap bantahan yang diterima adalah muktamad.

“Ibu pejabat akan mengeluarkan Daftar Anggota Induk yang lengkap seawal 18 Februari dan menyerahkan kepada Jawatankuasa Pemilihan Parti bagi melengkapkan daftar pemilih untuk kegunaan pemilihan parti,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Tiada ulasan: