HALAMAN SANTAI

Ahad, 6 Februari 2022

Puad: Muhyiddin nak jadi poster boy di Johor, tetapi malu kalah lagi

MALAYSIA POST

Puad: Muhyiddin nak jadi poster boy di Johor, tetapi malu kalah lagi

AHLI Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Dr Puad Zarkashi mendakwa tidak timbul Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mahu menjadi ‘poster boy’ pada Pilihan Raya Negeri Johor kerana parti itu sudah memilih Datuk Hasni Mohammad.

Puad berkata beliau hairan mengapa Ketua Penerangan Bersatu, Datuk Wan Saiful Wan Jan mencabarnya menamakan Ahmad Zahid yang juga Presiden UMNO sebagai ‘poster boy’.

“Yang beriya-iya mahu jadi poster boy ialah Presiden Bersatu (Tan Sri) Muhyiddin (Yassin). Di Sabah dia poster boy. Di Melaka dia juga poster boy. Maka kenapa di Johor dia bukan poster boy? Itu sebab saya cabar.

“Pendirian UMNO cukup jelas, di Melaka Dato’ Sulaiman poster boy. Di Johor, Dato Hasni poster boy,” tulisnya di Facebook hari ini.

Menurutnya, Wan Saiful sering memuji dan ‘melangitkan’ Muhyiddin sebagai perdana menteri terbaik dan Muhyiddin pula mendakwa dirinya perdana menteri paling popular.

“Maka jadilah poster boy kali ke 3. Sebenarnya Muhyiddin malu nak jadi poster boy di negeri kelahirannya. Malu terkubur di negeri sendiri.

“Sebab itu tidak berani pertahankan DUN Gambir. Tunggu penjelasan Ketua Penerangan (Bersatu),” katanya.

Terdahulu, Wan Saiful sekali lagi mencabar tiga pemimpin Umno Johor untuk menamakan Ahmad Zahid sebagai calon Perdana Menteri.

Selepas kali pertama cabaran dibuat di Sembrong, Wan Saiful sekali lagi meminta Datuk Mohd Puad Zarkashi, Datuk Nur Jazlan Mohamed dan Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menamakan Presiden Umno sebagai calon Perdana Menteri.

Tiada ulasan: