HALAMAN SANTAI

Ahad, 6 Februari 2022

Wan Saiful ulangi cabaran, mahu 3 pemimpin Umno Johor namakan Zahid calon PM

MALAYSIA POST

Wan Saiful ulangi cabaran, mahu 3 pemimpin Umno Johor namakan Zahid calon PM

KETUA Penerangan Bersatu, Datuk Wan Saiful Wan Jan sekali lagi mencabar tiga pemimpin Umno Johor untuk menamakan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebagai calon Perdana Menteri.

Selepas kali pertama cabaran dibuat di Sembrong, Wan Saiful sekali lagi meminta Datuk Mohd Puad Zarkashi, Datuk Nur Jazlan Mohamed dan Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menamakan Presiden Umno sebagai calon Perdana Menteri.

“Dua hari lalu, saya mencabar tiga pemimpin Umno Johor untuk menamakan presiden mereka sebagai calon PM. Langsung diam dan senyap.

“Malam tadi di Benut, saya cabar mereka sekali lagi. Ini cabaran kedua untuk mereka. Takut ke?,” katanya menerusi hantaran di Facebooknya hari ini.

Dua hari lalu, Wan Saiful dilaporkan berkata sekiranya mereka tidak berani menamakan Ahmad Zahid sebagai calon Perdana Menteri, jangan pula menyerang Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Ada orang Johor cabar Muhyiddin jadi ‘poster boy’ Perikatan Nasional (PN) di Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor.

“Ini saya cabar balik Puad Zarkashi, Nur Jazlan Dan Khaled Nordin, kalau kamu berani cuba sebut siapa kamu nak namakan sebagai calon Perdana Menteri dari Umno selepas PRU15.

“Saya cabar namakan Zahid jadi calon PM Umno. Kalau pengecut sebut Zahid, jangan sebut Presiden Bersatu,” katanya.

Sebelum itu Puad mengulangi cabaran supaya Muhyiddin dijadikan ‘poster boy’ PN di PRN Johor seperti dilakukan parti itu di Melaka. – Malaysiapost

Tiada ulasan: