HALAMAN SANTAI

Ahad, 6 Februari 2022

Adik MB Selangor lawan MB Johor di DUN Benut?

MALAYSIA POT

Adik MB Selangor lawan MB Johor di DUN Benut?

ADIK Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari, dikatakan sudah mendapat ‘restu’ pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk bertanding di Dewan Undangan Negeri (DUN) Benut, pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor.

Aziz Shari, 33, yang juga Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Pontian bakal mencabar Menteri Besar, Datuk Hasni Mohammad yang juga penyandang DUN Benut dan dijangka mempertahankan kerusinya itu.

Aziz dalam hantarannya di Facebook seolah-olah mengesahkan dirinya sudah dipilih oleh Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mewakili di kerusi berkenaan.

“Terima kasih Anwar Ibrahim dan Pengerusi MPN (PKR Johor), Syed Ibrahim Syed Noh,” tulis Aziz di Facebooknya hari ini.

Dalam hantaran itu, beliau turut memuat naik gambarnya bersama Anwar dan Syed Ibrahim.

DUN Benut adalah antara dua kerusi DUN yang terletak di dalam Parlimen Pontian, selain DUN Pulai Sebatang.

Hasni yang juga Pengerusi Perhubungan UMNO adalah penyandang kerusi DUN Benut selama tiga penggal sejak Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU-12) pada tahun 2008.

Pada PRU-14 lalu, Hasni menewaskan calon BERSATU, Zulkifly Tasrep dan Mohd Firdaus Jaafar (PAS) dengan majoriti 4,447 undi.

Aziz yang memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer dan berpengalaman berkhidmat di Majlis Daerah Pontian (MDP) dan Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) – Malaysiapost

Tiada ulasan: