HALAMAN SANTAI

Rabu, 3 Januari 2018

Pujukan 20 minit gagalkan cubaan bunuh diri

ANTARAPOS

Post Pic
 
 
IPOH: Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) berjaya menggagalkan cubaan seorang lelaki membunuh diri dengan terjun dari tingkat 12 di sebuah kondominium bersebelahan sebuah hospital swasta, di Jalan Raja Dihilir di sini pagi tadi.
 
Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Ipoh, Syed Azrul Hizam Syed Abdul Aziz berkata pihaknya mengambil masa kira-kira 20 minit untuk memujuk lelaki berkenaan.
 
Terdahulu pihaknya menerima panggilan kecemasan memaklumkan kejadian itu pada jam 7.20 pagi. 
 
Katanya, sembilan anggota bersama sebuah jentera dari BBP Ipoh dikerahkan ke lokasi bagi tindakan lanjut.
 
"Setibanya jentera bersama anggota di tempat kejadian didapati mangsa seorang lelaki yang dipercayai mempunyai masalah peribadi sudah berada di luar pagar balkoni tingkat 12 itu, dipercayai cuba membunuh diri," katanya dipetik Berita Harian.
 
Syed Azrul Hizam berkata, keluarga dan jiran lelaki berkenaan sebelum itu cuba memujuk namun gagal.
 
"Selepas 20 minit, anggota bomba berjaya memujuk lelaki terbabit dan mencapai tangannya," katanya lagi. 
 
Beliau berkata, dua anggota kemudian bertindak membuat ikatan kemas pada lelaki itu sebelum membawanya ke tempat selamat.
 
 

Tiada ulasan: