HALAMAN SANTAI

Ahad, 16 Mei 2021

Arahan jemput DAP: Itu semua fitnah – Noraini

Nizam Zain
MGF_27032021_PERHIMPUNAN-AGUNG-UMNO_39
Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Dr. Noraini Ahmad berucap pada Persidangan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO sempena Perhimpunan Agung UMNO 2020 di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL). Foto MALAYSIA GAZETTE,

KUALA LUMPUR – Tiada sebarang arahan daripada Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang meminta supaya pimpinannya menjemput pemimpin DAP dalam setiap program anjuran parti itu.

Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Dr. Noraini Ahmad sebaliknya berkata, dakwaan itu hanya fitnah semata-mata daripada pihak tidak bertanggungjawab yang cuba memecahbelahkan perpaduan di dalam UMNO.

“Ini semua fitnah. Saya tidak mengetahui kewujudan WhatsApp group tersebut. Jika betul ada, ia bukan Whatsapp group rasmi Majlis Tertinggi (MT) UMNO. Mungkin sengaja dibuat untuk fitnah parti,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Baru-baru ini, tular kononnya wujud perbualan WhatsApp didakwa daripada kumpulan MT UMNO.

Noraini-Ahmad-bersama-Ong-Kian-Ming
Noraini Ahmad bersama Ong Kian Ming

Perbualan itu merujuk kepada tindakan Noraini menjemput Ahli Parlimen Bangi daripada DAP, Ong Kian Ming dalam satu program lawatannya, Rabu lalu.

Mengulas lanjut, Noraini menjelaskan beliau bertembung dengan Kian Ming ketika mengadakan lawatan ke Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di mana ahli Parlimen DAP itu turut berada di situ.

“Saya ke PPV di UKM untuk berjumpa dengan sukarelawan MyVac yang tidak pulang ke kampung halaman untuk sambut Aidilfitri. Di situ saya terserempak dengan Ong.

“Sebelum beredar, Ong tanya hendak ke mana dan saya jawab hendak pergi ziarah pelajar UKM yang sakit dekat Sungai Merab.

“Kemudian dia kata hendak ikut sebab itu bawah Parlimen dia. Itu sahaja. Sebab itu saya kata arahan kononnya daripada presiden UMNO itu fitnah,” tegasnya.

Rabu lalu, Noraini bersama dengan Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi, Prof. Datuk Dr. Hussaini Omar telah menziarah Azura Omar, seorang pelajar PhD di UKM yang sedang berjuang melawan penyakit kanser.

Turut sama dalam lawatan tersebut Naib Canselor UKM, Prof Datuk Dr Mohd Ekhwan Toriman. – MalaysiaGazette

Tiada ulasan: