Penganjur enggan berganjak dan tetap dengan lokasi yang ditetapkan iaitu di luar Dataran Merdeka.
PETALING JAYA: Pihak penganjur Bersih 4.0 menjelaskan peserta bantahan itu tidak akan memasuki kawasan Dataran Merdeka.
Jaminan itu diberikan Pengerusi Bersih 4.0, Maria Chin Abdullah kepada pihak polis berhubung lokasi yang dipilih pihaknya.
“Mereka beranggapan kita akan memasuki dataran tetapi tidak.
“Bila dah diperjelaskan, kita mengadakan rundingan bersama polis mengenai bagaimana untuk menanganinya,” katanya di luar ibu pejabat polis daerah Dang Wangi.
Dalam laporan yang dipetik daripada Mstar Online, Maria turut memaklumkan pendiriannya mereka akan tetap berada di luar kawasan berkenaan.
“Rancangan kita akan berdasarkan tentang bagaimana polis merancang untuk menanganinya. Kita akan memaklumkannya dalam masa terdekat,” katanya yang dipetik daripada portal itu.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan