HALAMAN SANTAI

Isnin, 31 Januari 2022

Pengkhianatan Azmin semakin ditolak rakyat

MALAYSIA POST
Pengkhianatan Azmin semakin ditolak rakyat

PERIKATAN Nasional (PN) dilihat semakin ditinggalkan oleh rakyat dan rakan-rakan sekutunya selepas beberapa siri Pilihan Raya Negeri (PRN) yang dijalankan.

Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Damansara, Syed Badli Shah Syed Osman, mendakwa gabungan berkenaan ditolak kerana amalan politik khianat berleluasa dalam PN.

Menurutnya, keadaan itu membuatkan apa yang diperkatakan Ketua Penerangan PN, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali terhadap Pakatan Harapan (PH) kelihatan begitu canggung kerana dalaman PN itu sendiri kini berkecamuk dan hampir berpecah belah.

“Secara jelas Umno yang merupakan rakan sekutu rapat PN mula menolak gabungan itu kerana amalan politik khianat berleluasa dalam PN.

“Azmin semakin tidak dipercayai oleh rakan-rakan sekutunya kerana beliau sendiri mempunyai rekod pengkhianatan terhadap rakan sepasukan.

“Selepas PRN Melaka, Sarawak dan kini Johor, PN semakin ditinggalkan oleh rakyat dan rakan-rakan sekutu mereka sendiri,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Syed Badli Shah turut menjangkakan masa depan politik Azmin semakin kabur dan PN bakal terkubur dalam sedikit masa lagi.

“Justeru itu saya ingin menasihatkan Azmin agar berhati-hati dalam berbicara kerana kisah pengkhianatannya akan sentiasa dikenang sepanjang hayat,” katanya. – Malaysiapost

Tiada ulasan: